Marinované medailonky

Ingredience:
vepřové maso /nejlépe panenka,ale může být i plecko nebo kotlety/, lze použít i kuřecí řízky

Na marinádu:
1,5  dcl oleje, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 menší cibule, 3 stroužky česneku,
sůl, pepř,  1 lžíce oblíbeného koření /staročeské, na steaky, gyros a pod./, 1 lžíce medu,
1 lžíce sojovky, 1 lžíce worčestru  - vše rozmixovat dohromady, stačí asi na 1 kg masa

Postup:

maso nakrájíme na menší kousky, naklepeme a narovnáme do misky s marinádou. Přikryjeme
alobalem a necháme  alespoň 2 dny uležet. Uleželé maso smažíme zprudka na rozpáleném
oleji.  Do výpeku přilijeme  trochu vody, povaříme a medailonky šťávou přeléváme.
Podáváme se smaženými brambůrky a oblohou.