Pečená kačena

Ingredience:
1 kachna /pro 4 porce asi 2 kg/, sůl, drcený  kmín,  1 kyselé jablko

Postup:
rozmraženou kachnu omyjeme, očistíme, utřeme dosucha a den předem řádně nasolíme
zevnitř i z venku. Posypeme kmínem a necháme do druhého dne v chladu odležet. Druhý
den ji rozporcujeme, přendáme do pekáče a pod každý kousek dáme 1/4 jablka a
podlijeme vodou. Pečeme přikryté asi 2 hodiny při 220 °. Potom kachnu odkryjeme, stáhneme teplotu na 200° a pečeme ještě asi 30 minut, aby se vytvořila kůrka. Odkrytou kachnu občas poléváme výpekem. Maso vyjmeme a výpek trochu zahustíme
granulovanou jíškou nebo zaprášíme hladkou moukou.
Podáváme se sladkým zelím a bramborovými knedlíky, přelité výpekem.