Ztracené maso

Ingredience:
1/2 kg vepřového masa, 3/4 kg brambor, 1 šlehačka, majoránka, 1 cibule,  5 stroužků česneku, pepř,
drcený kmín, grilovací koření

Postup: 
Syrové brambory nastrouháme na hodně hrubém struhadle a vymačkáme vodu. V misce je smícháme
s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem,  majoránkou, kmínem, pepřem a solí. Do zapékací
misky dáme vrstvu brambor, na to dáme vepřové maso, které nakrájíme na malé kousky, osolíme a
posypeme grilovacím kořením. Nahoru dáme druhou vrstvu brambor, zalijeme šlehačkou a pečeme
asi 1 hodinu při 190 stupních. Troubu vypneme a necháme ještě asi 15 minut dojít. Před dopečením
můžeme posypat strouhanou nivou nebo cihlou. Podáváme s čerstvou zeleninou.