Žíváňská jehla

Ingredience:
60 dkg vepřového plecka, 2 větší  cibule, 1/2 lžičky kari, 1 lžička koření / na gyros, na čínu, apod./ sůl, pepř, 1 větší  klobása ,1 kostka "šťáva na vepřové maso"

Postup:
maso nakrájíme na kostky /asi 4x4cm/, dáme do misky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na gyros.V kastrolu, ve kterém budeme péci,  zpěníme jednu nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme ze všech stran. Nakonec přidáme kari. Odstavíme a necháme zchladnout. Mezitím si na kolečka nakrájíme klobásu, cibuli" na lodičky" a na jehlu vše střídavě napíchneme. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ve které rozpustíme šťávu na vepřové maso,  aby jehly byly z poloviny potopené. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 220 °C,  potom odkryjeme, snížíme teplotu na  200°C  a za občasného podlévání dopečeme asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami a oblohou.