Kari směs

Ingredience:
1/2 kg vepřového masa /plecko, kýta/, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 2 lžičky
orientálního koření, 2 lžíce sojovky, feferonka, 1 větší cibule, pórek

Postup:
maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, pokapeme olejem, přidáme ostatní koření.
Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do chladničky uležet nejlépe 2-3 dny. Uleželé maso
osmahneme na oleji ze všech stran asi 5 minut. Ke konci přidáme nakrájenou cibuli,
feferonku a pórek, krátce orestujeme, přilijeme trošku vody, aby se vytvořila šťáva a
dochutíme solí.  Podáváme s vaječnou rýží nebo s opečenými brambůrkami.


Varianta 1 - s rýží

 

Varianta 2 - s americkými bramborami