Schovaný květák

Ingredience:
1 květák, 150 g anglické slaniny,  1 kostka zeleninového bujónu, 2 jarní cibulky,, 150 ml smetany, 2 vejce,  1 červená paprika, 1 bílá paprika, 50g nivy nebo eidamu, syrové brambory

Postup:
květák rozebereme na větší kousky lehce ho předvaříme ve vodě s bujónem. Vychladlé kousky jednotlivě zabalíme do plátků slaniny. Do vymazaného pekáčku dáme na dno na menší kousky nakrájené syrové brambory/nové i se slupkou/, přidáme nakrájenou cibulku, posolíme a posypeme kmínem. Nahoru naskládáme zabalený květák. Do mezer nasypeme nakrájené papriky. Smetanu rozmícháme se 2 vejci, osolíme a vše zalijeme. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem tak, abychom nezasypali slaninu. Pečeme asi 1 hodinu, zpočátku pod alobalem, aby se sýr nespálil. Asi 20 minut před dopečením alobal sejmeme, aby se vytvořila kůrčička.
Podáváme s čerstvou zeleninou.


Partnerem receptáře je Tescoma, jež nabízí kuchyňské pomůcky PRESTO a další užitečné pomocníky do vaší kuchyně!