Mandlová srdíčka

Ingredience:
těsto: 200g polohrubé mouky. 200g Hery, 200g pískového cukru, 100g jemně mletých sloupaných  mandlí , 2-3 žloutky
Na vál dáme mouku, cukr,  mandle , nakrájený tuk a žloutky. Vypracujeme těsto a dáme asi na 1 hodinu do ledničky. Vykrajujeme srdíčka a na pečícím papíře pečeme do růžova.

cukrová poleva: 300g cukru moučky, 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička rybízové marmelády na obarvení. Vše utřeme do hladka, ihned používáme.

krém: 125 g másla, 1 vanilkový cukr, cukr dle chuti, 70 g mletých sloupaných mandlí, rum

Vychladlá srdíčka plníme krémem,  poléváme cukrovou polevou, případně dozdobíme čokoládou.


Partnerem receptáře je Tescoma, jež nabízí kuchyňské pomůcky PRESTO a další užitečné pomocníky do vaší kuchyně!