Tyrolský špíz

Ingredience:
4 plátky vepřového masa /kotleta, krkovice, plec/,1 papriková klobása, 1 cibule, sůl,
worčester, pikantní koření / Country gril, na steaky, na rožnění a pod./

Postup: 
plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, okořeníme, pokapeme olejem a worčestrem.
Necháme uležet  a mezi tím si oloupeme cibuli, rozkrojíme na čtvrtky a rozloupeme na
"lodičky". Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uležené maso nakrájíme na proužky
asi 2 cm široké, které přehneme a střídavě s klobásou a cibulí napichujeme a jehlu. Opékáme
pozvolna z obou stran. Když je maso hotové, výpek zalijeme trochou vody, zastříkneme
worčestrem a zaprášíme hladkou  moukou. Špízy ve šťávě ještě asi 5 minut pod pokličkou
prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami a oblohou.