Tvarohový dezert

Ingredience:
500g tvarohu ve vaničce, 1 zakysaná smetana, /200g/, 2 vanilkové cukry, cukr  dle chuti,
1 želatinový ztužovač Dr.Őtker, 1 žluté želé Dr.Őtker /extra silné  na 500 ml nebo 2x na
250ml /, 2 plechovky mandarinek, 1/2 balíčku piškotů

Postup:
Mandarinkové kompoty zcedíme a šťávu použijeme na  přípravu žlutého želé.  Srnčí hřbet
vyložíme potravinářskou fólií, na dno nalijeme asi 1/2 vychlazeného  žlutého  želé,
připraveného dle návodu. Do želé naskládáme kousky  mandarinek a opatrně zalijeme
zbytkem. Dáme do chladu úplně ztuhnout.  Když je želé úplně ztuhlé, začneme připravovat
tvarohovou hmotu, kterou  musíme ihned použít. Smícháme tvaroh, smetanu, van. cukry a
podle chuti  osladíme. Želtinový ztužovač rozšleháme ve 100 ml vlažné vody dle návodu a
smícháme s tvarohem a zbylými mandarinkami. Ihned nalijeme na ztuhlé želé, poklademe
piškoty a dáme přes noc ztuhnout. Zdobíme šlehačkou.


Partnerem receptáře je Tescoma, jež nabízí kuchyňské pomůcky PRESTO a další užitečné pomocníky do vaší kuchyně!