Smetanová omáčka

Ingredience:
4 plátky hovězího masa /roštěnka, zadní/, 1 cibule, 1 šlehačka, plnotučná hořčice, sůl, pepř,
2 vařená vejce, 10 dkg junioru nebo točeného salámu, 2 kyselé okurky

Postup: 
Plátky masa naklepeme,z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na oleji
osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, výpek zasypeme cibulí, osmahneme, vrátíme
maso, zalijeme vodou /asi 1 cm nad maso/ a pod pokličkou dusíme /v papiňáku asi
15 minut a ihned otevřeme, záleží na kvalitě masa/. Maso vyndáme, šťávu ručním
mixerem rozšleháme, přilijeme šlehačku, přidáme nadrobno nakrájený salám, povaříme,
případně zahustíme.  Nakonec dochutíme solí a pepřem, vložíme nakrájenou okurku a
vejce. Podáváme s knedlíkem.