Smažený pangasius

Ingredience:
4 větší filety pangasia, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé papriky ,1 lžička sladké papriky, grilovací koření,  sůl, pepř,  1 vejce, trochu mléka, strouhanka, olej na smažení, citrón k podávání

Postup:
filety mraženého  pangasia vyndáme asi 2-3 hodiny předem, dáme na mřížku a necháme úplně rozmrazit. Poté je opláchneme, osušíme ubrouskem a dáme ještě asi 20 minut na plátěnou utěrku, aby se odsála veškerá voda. Poté rybu z obou stran osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Můžeme také pokapat citrónem . Hladkou mouku smícháme se sladkou i pálivou paprikou. Rybu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec ve strouhance. Do strouhanky také můžeme přidat strouhaný sýr.  Ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 4 minuty z každé strany. Dáme okapat na ubrousek.
Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami a plátkem citronu.


Partnerem receptáře je Tescoma, jež nabízí kuchyňské pomůcky PRESTO a další užitečné pomocníky do vaší kuchyně!