Langoše

Ingredience:

500 dkg hladké mouky, 1 rovná lžička soli, l kostka kvasnic /sušené kvasnice se neosvědčily/,350 – 400 ml mléka, olej na smažení, kečup, česnek a sýr na dochucení

Postup:

do misky odvážíme mouku a smícháme se solí. Asi polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme do něj kvasnice a mícháním je rozpustíme. Ihned vlijeme do mouky, přidáme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout a ihned zpracováváme. Pracovní desku a ruce si potřeme olejem, lžící vykrajujeme těsto a rukama  tvarujeme langoše. Ihned smažíme buď ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje na vysoké pánvi. Necháme okapat na ubrousku, potřeme kečupem rozmíchaným s prolisovaným česnekem a sypeme strouhaným sýrem. Taktéž můžeme podávat na sladko namazané povidly nebo sypané skořicovým cukrem.