Anglické brambory

Ingredience:
10 větších brambor, 20 dkg anglické slaniny, 10 dkg měkkého slámu, 1 šlehačka, 1 sáček
kysaného zelí /asi 500g/, 1 větší cibule, sůl, pepř, koření na americké brambory

Postup:
anglickou slaninu, salám a cibuli nakrájíme najemno, osolíme, opepříme a na suché pánvi
osmažíme. Syrové brambory řádně omyjeme a rozkrojíme. Uprostřed každé  brambory
vyřízneme otvor skrz. Já to dělám takovým udělátkem na vykrajování jádřinců z jablek.
Na dno pekáčku rozvrstvíme zelí, na to posadíme brambory řeznou stranou dolů a naplníme
osmaženou směsí. Co zbyde, nasypeme mezi brambory.  Vyříznuté válečky brambor osolíme,
obalíme v hladké mouce a dáme mezi plněné brambory. Posypeme kořením na americké
brambory, zalijeme šlehačkou a pečeme asi 3/4 hodiny při 190°C.