Zelenina po anglicku

Ingredience:
6 středně velkých syrových brambor, 2 větší mrkve, ½ menšího zelí, 1 větší cibule, 25 dkg anglické slaniny, kmín, pepř, 2 lžičky grilovacího koření, 15 dkg strouhané cihly

Postup:

anglickou slaninu nakrájíme na větší kousky  a na suché velké pánvi opečeme dokřupava.
Vyndáme z pánve a na výpek dáme na silnější  kolečka nakrájenou mrkev a brambory. Okmínujeme a pozvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme na silnější půlkolečka nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova a nakonec zasypeme na větší kousky nakrájeným zelím. Posypeme grilovacím kořením a ještě chvilku opékáme, aby zelí jenom trošku změklo. Nakonec vrátíme slaninu, promícháme,  posypeme cihlou, přikryjeme pokličkou a chvilku necháme sýr roztavit.
Podáváme buď jako samotnou rychlou večeři nebo jako přílohu k masu