Bramborový salát

Ingredience:
3/4 kg salátových stejně velkých brambor,  1 větší mrkev, 1 plechovička steril. hrášku, 1 větší cibule, 4-5  kyselých okurek, 1 sterilovaná zelenina Kunovjanka, 3 uvařená vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžička cukru, 1 majonéza 440 ml,  1 lžička worčestru , sůl, pepř
 

do láku na cibuli: 4 dcl vody, 1/4  lžičky soli, 1 lžíce octa, 1 vrchovatá lžička cukru - cibule takto upravená není tak štiplavá


Postup:
vychladlé uvařené brambory nakrájíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme cukr,pokapeme worčestrem a dáme stranou.Ostatní  suroviny mimo cibule  nakrájíme a  přidáme k bramborám.  Cibuli nakrájíme  a na 1 minutu  ji  vhodíme  do  vařícího  láku.  Po minutě  ihned  slijeme  a  vychlazenou přidáme do salátu. Vše lehce promícháme, přidáme hořčici, majolku a nakonec můžeme dochutit několika lžícemi láku z okurek nebo z Kunovjanky. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.  Dáme  na několik hodin rozležet.