Pestrá roláda

Ingredience:
1 kg vepřového masa /ořech, kýta/, 20 dkg mletého vepřového masa, 10 dkg anglické slaniny,
2 dietní párky, 1 mrkev, 2 lžíce mraženého nebo čerstvého hrášku, kousek červené papriky,
plnotučná hořčice, pepř, sůl, koření na mletá masa, oblíbené koření /grilovací, staročeské,
na steaky a pod./

Postup:
masa vytvoříme plát masa, který naklepeme a z obou stran opepříme a osolíme. Takto
upravený plát masa položíme na potravinářskou fólii, potřeme hořčicí, poklademe plátky
anglické slaniny a rozvrstvíme mleté maso, které jsme ochutili kořením na mletá masa.
Na maso položíme kousky syrové mrkve, papriku, rozkrojený párek a hrášek. Pomocí
fólie stočíme do rolády, svážeme nebo spíchneme jehlami. Povrch rolády posypeme
grilovacím kořením, podlijeme a pečeme asi 1 a půl hodiny při 180 stupních. Výpek
zředíme vodou , ochutíme oblíbeným kořením, příp. zaprášíme moukou. Podáváme s rýží.