Mrkev-celer

Ingredience:
2 celery, 1,5 kg mrkve, celý pepř, 1/2 lžičky kyseliny citronové

Na nálev:
1 l vody, 0,3 l octa, 2 rovné lžíce soli, 4 rovné lžíce cukru, 5 tabletek sacharinu.  Nálev a
množství zeleniny vystačí asi na 8 0,3 l skleniček

Postup:
celer nakrájíme na menší kostičky a vhodíme do vařící vody, kam jsme přidali 1/2 lžičky
kys. citronové, aby celer zůstal bílý. Povaříme cca 4 minuty.  Mrkev povaříme jenom v čisté
vodě asi 3 minuty. Na dno skleniček dáme asi 8 kuliček pepře, přidáme vrstvu celeru a n
a něj mrkev. Zalijeme nálevem a sterilujeme cca 10 minut. Takto připravená zelenina je
výborná do bramborového salátu