Znojemská plec

Ingredience:
3/4 kg vepřové plece, 1 cibule, hrst čerstvých hub /mohou být i žampiony/, pepř, sůl, drcený
kmín, 4 stroužky česneku, 2 kostky  Šťáva na vepřové maso, granulovaná tmavá jíška Knorr
na zahuštění, 1 lžíce hladké mouky, 4 kyselé okurky

Postup:
maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme,  posypeme hladkou moukou a rukou
promícháme. V papiňáku zpěníme cibulku, přidáme nakrájené houby a na plátky nakrájený
česnek. Vložíme maso, opečeme ze všech stran, zalijeme asi 1 litrem vody, přidáme obě
kostky šťávy, kmín, uzavřeme hrnec a dusíme asi 20 minut od začátku syčení. Hrnec
otevřeme, zahustíme jíškou, dochutíme solí a nakonec přidáme nakrájené okurky.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.