Medailonky na šlehačce
Ingredience:
1/2 kg vepřového masa /kýta, plecko/, olej, sůl, pepř, oblíbené koření /staročeské, na kotlety,
na steaky/, worčester, česnek, 1 lžíce kečupu, brambory, šlehačka, 1 větší cibule
Postup:
z masa nakrájíme menší řízky, naklepeme, z každé strany osolíme, opepříme, posypeme
kořením, pokapeme olejem, worčestrem a potřeme kečupem smíchaným s česnekem.
Dáme do misky, přikryjeme alobalem a necháme uležet. Na dno pekáčku dáme nahrubo
nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené syrové brambory /asi 1 cm silné plátky nebo menší
kousky/. Posolíme a posypeme kořením na americké brambory. Nahoru přidáme maso a
celé zalijeme šlehačkou. Pečeme přikryté pokličkou při 180 stupních půl hodiny, další půl
hodinu pečeme odkryté. Podáváme se zeleninovým salátem.