Kotlet po "anglicku"

Ingredience:
4 silnější kotlety, plnotučná hořčice, kečup, koření Gyros, 4 špalíčky cihly, 10 anglické slaniny, 3 cibule, sů, pepř, kmín, 1 kg brambor
 
Postup:
kotlety opatrně nařízneme až ke kosti, vytvoříme kapsu. Uvnitř osolíme, opepříme, hodně okořeníme Gyrosem a do každé kapsy dáme lžičku hořčice a kečupu. Vmáčkneme špalíček cihly a přidáme 2 kolečka cibule. Povrch kotlet osolíme, okořeníme, poklademe plátky slaniny a svážeme potravinářským motouzem nebo nití. V širším pekáčku orestujeme zbytek cibule a maso z obou stran krátce opečeme. Podlijeme vodou nebo vývarem a přikryté pečeme při 220°C asi 30 minut. Mezitím omyjeme brambory, nakrájíme na velikost sousta , přidáme ke kotletám, okmínujeme, posypeme Gyrosem a pečeme společně odkryté asi 30 - 40 minut.
Podádáme s čerstvou zeleninou.