Španělský ptáček

Ingredience:
4 plátky hovězího zadního masa, 1 vařené vejce, 1 párek, 1 okurka, 2 cibule, 250 ml
šlehačky, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka,  4 lžičky hladké hořčice

Postup:
Maso z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné stany potřeme hořčicí. Na každý
plátek položíme ¼ vejce a párku, kousek okurky a cibule. Stočíme a zajistíme jehlou nebo
svážeme nití. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a ptáčky ze všech stran opečeme, aby se
zatáhly. Vyjmeme je,  ve výpeku necháme zesklovatět cibulku, vrátíme maso a zalijeme
vodou, aby maso bylo lehce potopené. V uzavřeném hrnci dusíme asi 25 minut od začátku
syčení. Maso vyndáme, šťávu rozmixujeme, přivedeme k varu, vlijeme šlehačku a zahustíme
hladkou moukou, kterou rozmícháme v mléce. Za stálého míchání povaříme asi 4 minuty.
Nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem.