Kuře v pivní omáčce

Ingredience:
4 kuřecí stehna, 1/4 l světlého 10stupňového piva, 4 stroužky česneku, 1 vetší cibule, 6 lžic
kečupu, 1 lžíce octa,1 lžíce cukru, 1/2 skleničky sterilovaných červených paprik, sůl,
koření na kuře nebo grilovací, máslo

Postup:
kuře očistíme, osolíme, posypeme kořením a dáme do pekáčku na nakrájenou cibuli.
Na každý kousek dáme plátek másla. Pivo smícháme s kečupem, octem, cukrem a
prolisovaným česnekem. Tímto nálevem maso polijeme a dáme péct. Pečeme asi 1,5 hodiny
při 190 stupních. Maso průběžně poléváme, případně doplníme pivem. Ke konci přidáme
do výpeku sterilovanou papriku. Podáváme s vařenými bramborami.