Kuře na paprice

Ingredience:
1 kuře nebo 4 stehna, 1 šlehačka, asi 2 dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce papriky, sůl,
pepř, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1 větší cibule

Postup:
omyté kuře vložíme do papiňáku a zalijeme studenou vodou, jenom aby bylo maso
potopené. Přidáme sůl, nové koření a bobkové listy. Hrnec uzavřeme, až začne syčet
snížíme teplotu a vaříme 20 minut. Z vařeného masa stáhneme kůži a rozdělíme na porce.
Ve vedlejším kastrolu zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a ihned zalijeme scezeným
vývarem. Přidáme šlehačku, zahustíme  moukou rozmíchanou v mléce a krátce povaříme.
Stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem, případně grilovacím kořením-omáčka je
pikantnější. Vše propasírujeme nebo ponorným šlehačem rozmixujeme, vložíme maso,
prohřejeme a podáváme s knedlíkem.