Bramborový guláš

Ingredience:
2 klobásky, 1/2 kg brambor, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, gulášová  paprika,
gulášové koření, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, drcený  kmín, sůl, pepř,
gulášová kostka nebo masox,  majoránka, hrst  vyloupaných  fazolí  nebo  plechovku
sterilovaných

Postup: 
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou klobásku a restujeme asi 5 minut.  Poté
přidáme nové koření, bobkový list a zaprášíme mletou paprikou. Promícháme a ihned
zalijeme vodou, aby se  paprika  nespálila. Přidáme na  kostky nakrájené brambory,
čerstvé fazole /sterilované, propláchnuté přidáme až jsou brambory vařené/ a ostatní
koření.  Majoránku  a  česnek necháme nakonec.  Až jsou brambory měkké,  některé
vidličkou  rozmačkáme  a  tím  guláš  zahustíme.  Kdo  má  rád  hustější,  může ještě
zahustit  lžící hladké mouky  rozmíchané ve studené vodě. Nakonec přidáme majoránku,
česnek a dochutíme solí, kdo rád ostré přidá feferonku.  Podáváme s pečivem.