Svatební koláčky

Ingredience:
500g polohrubé mouky, 150 g sádla, 120g másla nebo Hery, 40g droždí, 2 vejce, asi 8 lžic vlažného mléka, špetka soli, 1 rovná lžička cukru

Postup:
do mísy dáme všechny suroviny, na rozdrobené kvasnice nasypeme cukr a zpracujeme těsto. Těsto nenecháváme kynout!!
Odložíme asi na 10 minut do lednice, po částech odebíráme a ihned zpracováváme.  Tvoříme malé kuličky /váha 2g/ a nějakým plochým rovným víčkem promáčkneme střed. Průměr koláčku je asi 3 cm. Zdobičkou naplníme náplní, podle druhu náplně dozdobíme rozinkou, mandlí nebo tečkou z povidel. Pečeme v předehřáté troubě klasicky asi 15-20 minut při 170-180°C.
Koláčky necháme chvilku vychladnout a spodky máčíme v rozpuštěném másle s rumem. Pokládáme na pocukrovaný papír a nakonec pocukrujeme vrchem. Chladné koláčky skladujeme v chladu v uzavřené krabičce. Vydrží až týden vláčné.


Partnerem receptáře je Tescoma, jež nabízí kuchyňské pomůcky PRESTO a další užitečné pomocníky do vaší kuchyně!