Jablečné koblížky

Ingredience:
3 větší jablka, 250  g polohrubé mouky, 3 vejce, 3 vrchovaté lžíce krystalu, 1 van. cukr, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, špetka soli

Postup:
oloupaná jablka nastrouháme na hrubém vzorku struhadla a v míse smícháme se všemi ingrediencemi. Necháme 15 minut odležet. Lžící odebíráme menší kousky těsta a smažíme z obou stran  ve vyšší vrstvě oleje.  Nesmažíme moc zprudka, aby byly koblížky pěkně propečené. Koblížky budou trochu tmavší, protože obsahují větší množství jablek.  Hotové odkládáme na ubrousek. Podáváme pomazané povidly a posypané skořicovým cukrem.


Partnerem receptáře je Tescoma, jež nabízí kuchyňské pomůcky PRESTO a další užitečné pomocníky do vaší kuchyně!