BE-BE mandarinkový hřbet

Ingredience:
2 balíčky sušenek BE-BE, 1 plechovka mandarinek /asi 314g/, l smetana na šlehání-250ml, l zakysaná smetana -200ml, 3 van. cukry,  ¾ sáčku želatiny za studena Dr. Őtker

Postup:
srnčí hřbet vyložíme alobalem a na dno vkládáme sušenky. Aby nám šly pěkně tvarovat a řezat, napaříme je na mřížce nad párou. Ušlehanou šlehačku smícháme se zakysankou, přidáme  vanilkové cukry a rozšlehanou želatinu připravenou dle návodu. Touto směsí potřeme první vrstvu sušenek, poklademe asi polovinou okapaných mandarinek a zase přidáme trochu krému.  Proložíme druhou vrstvou sušenek, potřeme krémem, přidáme mandarinky a přidáme zbytek krému. Nakonec poklademe další vrstvou sušenek, zabalíme celé do alobalu a dáme do chladničky nejlépe přec noc ztuhnout. Po vyklopení zdobíme čokoládou. Uchováváme v ledničce.


 


Partnerem receptáře je Tescoma, jež nabízí kuchyňské pomůcky PRESTO a další užitečné pomocníky do vaší kuchyně!